Winkelmandje

Stuiterbal

Cold IPA | 5.6%

Stuiterbal is een lichte, verfrissende Cold IPA met de mooie Nieuw Zeelandse hoppen Galaxy en Nectaron. Deze zorgen voor fruitige smaken zoals citrus, perzik en passievrucht.

Ingrediënten
Water, gerstemout, rijst, hop, gist.

Stuiterbal is het resultaat van onze energieke samenwerking met Brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom. Geheel in onze traditie hebben we gekozen voor een bijnaam als naam voor het bier. Brouwster Roanne de Boer (Klein Duimpje) heeft als bijnaam Stuiterbal, omdat zij altijd met tomeloze energie aanwezig is in de brouwerij. Ook brouwer Bart van der Meer (Uzzewuzze) heeft energie voor tien. Een mooie passende naam dus voor deze collab!

Wat is Cold IPA?
Een Cold IPA is vergist met een ondergistende gist die ook vaak gebruikt wordt bij pils en lager. De smaak wordt daardoor ‘clean’ oftewel, bij bovengistende bieren (de meeste carftbieren) heb je nog wel eens wat bijsmaakjes waar je niet op had gerekend. Bij ondergisting ben je dat kwijt. Bovendien wordt de vergisting op een lagere temperatuur gedaan, waardoor dat proces wat langer duurt en het bier mooi ‘schoon’ uitvergist. Dit geeft een helder bier. Hoppen die gebruikt worden in Cold IPA geven vaak fruitige smaken aan het bier zoals citrus, passievrucht en perzik. Na de stijgende populariteit van de New England IPA dat van de oostkust van Amerika komt, is de Cold IPA het antwoord van de westkust.