Winkelmandje

Bier en spijs: combineer onze bieren met de lekkerste gerechten!

twee uzzewuzze glazen die een proost uitbrengen

De beste drank voor bij het eten is bier, je hebt namelijk zoet, zuur én bitter. Om jullie hiermee kennis te laten maken heeft onze brouwer Bart van Rijn die ook chef-kok is, wat mooie gerechten voor jullie uitgeschreven. Zo nu en dan zullen wij op deze pagina wat nieuwe gerechten toevoegen en deze ook delen via onze sociale kanalen, sla deze pagina dus op als bladwijzer en volg onze sociale kanalen om niks te missen.

Bouillabaisse x Pannekoek
Voor 4 personen

Ingrediënten voor de soep
• 750 gram kreeftenschalen
• 0,5 bol knoflook
• 60 gram tomatenpuree
• 15 ml Pernod
• 25 ml witte wijn
• 200 gram venkel
• 1.5 liter kippenbouillon
• 50 gram room
• Vulling soep: Fruit de Mer of Hollandse garnalen

Ingrediënten voor de Rouille en croutons
• 1 teen knoflook
• 1 dooier
• snufje saffraan
• mespunt Cayenne of halve rode peper
• 4 sneetjes brood (zuurdesem)
• beetje melk
• 250 ml olijfolie

Ingrediënt om het af te maken
• 4 Pannekoek (Tripel)

Bereidingswijze soep
Bak de kreeftenschalen in de olijfolie en voeg hier de halve bol knoflook aan toe. Wanneer de kreeftenschalen goed oranje van kleur zijn voeg je de tomatenpuree toe. Laat dit kort op staan. Blus het geheel af met 15 ml Pernod en 25 ml witte wijn en reduceer dit tot ¾. Voeg vervolgens de fijngesneden venkel en de 1,5 liter kippenbouillon toe (of 1,5 liter water met een bouillonblokje). Breng het geheel aan de kook en laat dit maximaal 15 minuten koken. Zeef en kook met room tot gewenste smaak.

Bereidingswijze Rouille
Als je een beetje lui bent dan koop je je Rouille bij de lokale visboer, die heeft dat meestal wel. Maar wil je het écht lekker maken dan doe je het natuurlijk zelf!

Laat twee sneetjes (oud) brood (bij voorkeur zuurdesem) in een bodempje met melk weken. Voeg de knoflook, de dooier, een snufje saffraan, een mespuntje Cayennepeper (of halve rode peper) en het brood uitgeknepen, toe in de keukenmachine. Voeg hier langzaam 250 ml olijfolie aan toe totdat er een dikke saus ontstaat. Maak deze op smaak met beetje peper en zout.

Bereidingswijze croutons
Snijd wat brood in plakjes en haal het door de olie. Bak deze verder af in de oven op 180 graden totdat ze mooi bruin zijn.

Het bord opmaken
Voeg de fruit de mer, de stukjes vis en de garnalen samen in het bord tot een klein hoopje. Doe de rouille op de croutons. Schenk de soep langs de rand in het bord en garneer met wat peper ringetjes, rode ui en venkel. Leg als laatste de croutons in de soep.

Zo, je bent er nu bijna klaar voor! Alleen nog een koude Tripel Pannekoek erbij en dan kun je genieten van de mooie smaakcombinatie met de Bouillabaisse.

Cheesesteak sandwich x Tarrefie
Voor 4 personen

Ingrediënten
• 1 rode ui
• azijn
• 1 bosui
• 1 komkommer
• 2 tomaten
• 1 potje jalapeños
• 700 gram bavette
• 1 groot zuurdesem
• 150 gram blauwe kaas
• 2 pakjes cheddar of cheddar van de kaasboer
• mayonaise
• 4 Tarrefie (witbier)

Bereidingswijze
Neem een rode ui en snijd deze aan fijne halve ringen en leg dit in een bodempje van azijn. Snijd vervolgens wat bosui, komkommer en tomaat in plakjes en lek wat jalapeños uit.

Bestrooi de bavette goed met peper en zout. Grill deze vervolgens kort op de BBQ en leg hem daarna apart om te rusten. Wanneer de bavette is afgekoeld en lang genoeg heeft gerust, snijd je hem in dunne plakjes.

Pak nu een groot zuurdesem brood en snijd deze in de lengte doormidden. Beleg het onderste gedeelte met de bavette en leg daarop op de stukjes blauwe kaas en de Cheddar. Grill de onder- en bovenkant van het brood af in de oven. Beleg met deze met de komkommer, tomaat, bosui, zoetzure ui en jalapeños. De liefhebber kan er ook nog wat mayonaise overheen doen.

Pak er een paar koude Tarrefies bij en laat het smaken!

Bao bun Buikspek x Blomzoetje​
Voor 4 personen

Ingrediënten voor de buikspek
• 0.5 kg buikspek
• 20 gram zeezout
• 20 gram suiker
• 1 sereh
• 5 tenen knoflook
• 1 rode peper
• 3 kaffir blad (djeroek Perut)

Ingrediënten zoetzure rode ui
• 2 rode ui
• 1 eetlepel suiker
• 1 scheut sushi azijn

Benodigdheden (allemaal te halen bij de Toko)
• 8 Bao buns
• Fles Okonomiyaki saus
• Kewpie mayonaise
• 1 bos Koriander
• 2 limoen
• 2 eetlepels sesamzaad
• 1 bos ui
• 4 Blomzoetjes (Blond)

Bereidingswijze buikspek
Draai het zeezout, suiker, sereh, knoflook en rode peper door en wrijf hiermee de buikspek in en laat 12 uur marineren. (als je een vacumeerapparaat hebt kun je de buikspek ook vacumeren). Spoel de buikspek af en dep deze droog. Leg hem in een schaal op een rooster en dek deze af met aluminium folie. Verwarm de oven op 225 graden en gaar de buikspek voor 1 uur. Daarna nog 1 uur op 125 graden. Laat afkoelen en snijd naar gewenste stukken.

Bereidingswijze zoetzure rode ui
Snijd de ui in dunne halve ringen en meng ze met de suiker en azijn het liefst een paar uur van te voren.

Opmaak van het bord
Verwarm de bao buns in een stoommandje, bak in de tussentijd de spek mooi krokant. Snijd koriander en bosui. Snijd de limoen in partjes. Vouw het broodje open en plaats de buikspek spuit de Kewpie en Okonomiyaki in dunnen lijnen op. Strooi de zoetzure rode ui, koriander, bosui en sesamzaad er overheen en knijp een beetje limoen erop. Spoel deze bao buns met voldoende Blomzoetje!

Bavette van de BBQ x Fietsie​
Voor 4 personen

Ingrediënten voor de bavette
• 1 kg. bavette aan 1 stuk
• Hittebestendige olie
• 4 tenen knoflook
• Peper en zout naar smaak

Ingrediënten voor salsa
• 1 komkommer
• 4 tomaat
• 3 sjallot
• 1 kleine rode peper
• 3 limoen
• 1 bos bieslook
• 1 bos koriander
• 3 tenen knoflook
• 1 dl. olijf olie
• Peper en zout naar smaak

Ingrediënten maiskolf
• 2 Gekookte maiskolf
• Klontje boter
• Suiker naar smaak
• Peper en zout naar smaak

Hoofdbestanddeel
• 4 Fietsie (IPA) of meer…

Bereidingswijze bavette
Start met de houtskolen om te zorgen dat je BBQ goed op tempratuur komt. Zet een hittebestendig bakje met olie en knoflook, peper en zout op de BBQ en laat dit rustig garen. Begin in de tussentijd met de salsa. Staaf dit mengsel met de staafmixer en smeer het vlees ermee in. Vergeet af en toe niet een slok Fietsie te nemen! Grill het vlees eerst goed en leg het daarna aan de zijkant of op een minder hete plek op de BBQ en laat het langzaam garen tot 52 graden kern. Als deze de kern heeft gehaald laat je hem rusten.

Bereidingswijze salsa
Snijd de komkommer en tomaat 2x door in de lengte en snijd het zaad eruit. Snijd deze daarna in kleine blokjes. Schil de sjalot en snijd deze ook fijn. Pers of snijd de knoflook fijn. En probeer de peper zo fijn mogelijk te snijden zonder het zaad. Koriander en bieslook fijn snijden. Rasp 2 limoenen en pers het sap eruit in een kom. Voeg de olie toe en meng alles. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Bereidingswijze maiskolf
BBQ deze terwijl je het vlees aan het garen bent. En smeer ze af en toe in met de boter. Als ze mooi egaal bruin beginnen te worden smeer je ze nog 1x in met boter en besprenkel je ze met suiker en laat ze een beetje karamelliseren. Maak ze op smaak met zout en peper.

Opmaak van de plank
Twee Fietsie later snijd je 1 maiskolf door de helft, zet er 1 helft overeind en leg de ander helft plat. Pak de bavette en trancheer deze tegen de draad in en leg deze tegen de maiskolf en doe hetzelfde met de andere maiskolf. Maak kwarten van de overgebleven limoen en leg deze op de plank. Schep de salsa over het vlees.

schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwste bieren, webshopacties, nieuws & events.

We respecteren je privacy!